500 g fläskfilé
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
200 g ost
100 g skinka
400 g smördeg
30 g smör
1 msk vitt vin
Timjan
Rosmarin
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort överflödiga senor, rulla in fläskfilén med all krydda.
Stek hela filén på alla sidor i en het stekpanna med olja, tillsammans med en kvist rosmarin, stek i ca 10 minuter.
Lök och vitlök hackas och steks i pannan tillsammans med lite vitt vin, tills löken fått fin färg.
Kavla ut smördegen / smördegen på en bänk med lite mjöl under. Tillsätt skinkan, riven ost och den stekta löken.
Lägg sedan på den stekta filén och tillsätt mer riven ost.
Vik smördegen runt fläskfilén, pensla med ägg ovanpå.
Lägg den i en ugnsfast form med bakplåtspapper innan du gräddar i ugnen, 50 minuter.
Täck fläskfilén med bakplåtspapper efter 20 minuters stekning.