För glutenfri variant, använd glutenfri kavring alternativt glutenfritt mörkt grovt bröd. Recept från Yipin
June 19, 2022
200 g kavring
75 g veganskt smör (ex naturli’s)
450 g vegansk färskost (som oatly’s påmackan eller violife creamy)
1 st liten rödlök
1 burkar tångkaviar (gärna två färger)
0.5 st citron, zest och saft
1 kruka färsk dill (eller 1/2 pkt fryst)
100 g tofu (eller yosa havrebit)
1 msk påläggskaviar (går att utesluta)
Tångkaviar
Färsk dill
Gräslök
Mixa brödet till smulor i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i botten av en form med avtagbara kanter. Ställ i kylen.
Finhacka lök och dill. Smula havrebit/tofu fint med händerna. Lägg tofun och dillen i en skål. Blanda i cream cheese, tångrom, rödlök, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt.
Bred över smeten i formen och låt stå i kylen minst 2 timmar.
Dekorera exempelvis med tångkaviar, dill och gräslök, precis innan servering.