2 st ägg
2.5 dl strösocker
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g hallon, frysta (eller andra valfria bär)
2 msk sötmandel, hackad (kan uteslutas)
75 g smör, kylskåpskallt
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
3. Lägg ut hallon jämnt över kakan. Strö eventuellt över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och hallonen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.