400 g tagliatelle (eller pennepasta)
300 g oxfilé, lövbiff eller entrecôte (välj fritt efter smak)
2 st schalottenlökar
2 klyfta vitlök
200 g champinjoner
1 tsk dijonsenap
2 msk soja
1 msk vetemjöl
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
1 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
1 dl persilja, finhackad
Smör, till stekning
Olja, till stekning
Riven parmesanost (eller annan ost)
Hacka lök och champinjoner.
Skär köttet i strimlor.
Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna.
Bryn köttet i stekpannan tills det fått färg.
Lägg i löken och champinjonerna. Låt det fräsa med tills de mjuknar och får färg.
Finhacka sedan vitlöken och lägg i stekpannan, stek lite till.
Vänd i vetemjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och svartpeppar.
Koka upp allt under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, svartpeppar eller soja.
Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min.
Blanda till sist ned pastan i såsen.
Toppa med riven parmesanost eller annan ost som man föredrar.