Kycklingfilé kryddad med oregano, vitlök, paprika & chiliflakes i sällskap av pasta & broccoli med ett krämigt täcke av soltorkad tomat, creme fraiche och pecorinoost.
Sept. 17, 2023
3 - 4 st kycklingfiléer
Oregano
Paprikapulver (gärna vanlig och rökt)
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Chiliflakes
Salt & peppar
Sås:
5 - 6 st soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
1 st rödlök
0.5 msk rosévinäger eller vitvinsvinäger
1 st kycklingbuljong
2 dl vatten
1.5 dl creme fraiche
2 dl mjölk
Svartpeppar
Pasta ca 300 g
200 g broccoli
1 dl pecorinoost
Basilikablad
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsfast form.
Skär kycklingen i mindre bitar och krydda runtom och generöst med kryddorna, olivolja och pressad vitlök. Ställ åt sidan.
Koka upp pastavatten och ansa + skär broccolin i mindre bitar
Hacka löken.
Mixa tomatpuré och soltorkade tomater.
Fräs löken i en kastrull några minuter, lägg sedan till tomatröran och fräs lite till.
Späd med vatten, creme fraiche & mjölk. Smula ner buljong och ha i vinägern och låt koka ihop 5-10 min. Smaka av med svartpeppar, gärna från kvarn.
Koka pastan ca 2 min kortare än instruktion och lägg med broccolin när 2 min återstår. Häll av och häll över i ugnsformen.
Stek kycklingen på hög värme i stekpanna så att den får lite färg, ca 5-7 min.
Fördela kycklingen över pastan, häll sedan över såsen och avsluta med ost och lite basilikablad. Tillaga ca 15 min i ugnen, så osten smälter och får fin färg.
Servera med tomatsallad.