1 st zucchini
0.5 st purjolök
1 st paprika
3 st vitlöksklyftor
1/2 - 1 dl citronsaft
2 dl riven parmesan
4 dl grädde
1.5 st buljongtärning (grönsak)
Olivolja
Salt & svartpeppar
500 g pasta
Pinjenötter
Ruccola
Burrata
Ansa och strimla purjolöken. Dela zucchinin och paprikan i önskad storlek. Finhacka vitlök.
Hetta upp en panna med rikligt mängd olivolja. Ha i purjolöken och låt den mjukna i några minuter.
Tillsätt vitlöken och låt steka i någon minut tillsammans med salt och peppar.
Häll på citronsaften och låt den reducera ner till hälften. Koka upp vatten i en kastrull till pastan.
Tillsätt zucchinin, grädde och buljongtärning. Låt koka upp.
Ha i paprikan och avsluta med parmesanen.
Smaka av med salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr panna på hög värme tills gyllenbruna.