Jag försöker testa mig fram till olika grundrecept som jag vill ha utan mjölk, ägg och gluten. Och idag har det blivit dags att dela med mig av en smarrig vegansk kladdkaka utan gluten. Den blev riktigt god och en populär efterrätt tillsammans med glass och hallon. En klassiker! Kakan höll ihop bra och smakade ljuvligt. Vi bjöd på denna när vi hade gäster och alla gillade den, oavsett allergi eller ej. Så jag hoppas verkligen ni vill testa denna goding 🙂
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Sept. 15, 2023
175 g mjölkfritt margarin
3 dl glutenfri mjölmix
2 dl farinsocker
2 dl strösocker
1.5 dl kikärtsspad
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
0.5 tsk salt
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner mjölmix, farinsocker, strösocker, kikärtsspad, kakao, vaniljsocker, fiberhusk och salt.
Klä en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper, både botten och sidorna. Häll i smeten och grädda kakan ca 35-40 minuter. Den ska vara vobblig i mitten när du tar ut den. Låt svalna och ställ den sedan i kylen.