De allra flesta äter nog köttfärssås någon gång i månaden. Ofta på nötfärs men kanske ibland även på vegofärs? Vi brukar variera mellan olika protein och jag tycker att kycklingfärs blir riktigt gott. Så idag tänkte jag ge er ett enkelt recept på kycklingbolognese och självklart är den utan mjölk. Den blir ännu godare om den hinner puttra minst 30 minuter med självklart går det utmärkt om den kokat 10 minuter också. Servera med glutenfri pasta och njuuut!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Sept. 15, 2023
4 - 6 st port pasta
800 g kycklingfärs
1 g ul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st morot
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
2 burk ar krossade tomater
1 dl mjölkfri grädde
Koka pastan enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och tärna moroten.
Hetta upp olja i en gryta och fräs löken så den blir mjuk.
Tillsätt vitlök, tomatpuré, basilika och oregano. Låt fräsa med ett par minuter och ha sedan i kycklingfärsen och fräs tills den fått fin färg.
Ha sedan i krossade tomater och mjölkfri grädde och låt puttra minst 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med pastan.