Ca 60 minuter

Cannelloni Norma al Forno

Cannellonirör fyllda med en härlig blandning av kyckling, spenat, soltorkadtomat, vitlök, keso och parmesan- samt pecorinoost i en smarrig tomatsås ”Norma” giovannirananordics(utspädd m passerade tomater á Mutti) Den här rätten tar sin tid men är SÅ VÄRD det! Hela familjen tog om.

Sophie ”Fia” Vildahl

Sept. 14, 2023

Ingredienser

400 g kycklinglår, urbenade

Vitlökspulver, paprikapulver, torkad basilika, havssalt rökt paprika

Salt

Peppar (svart gärna i kvarn)

Olivolja

2 klyftor vitlök

2 msk olivolja

65 g baby spenat, färsk

10 st soltorkade tomater i olja

400 g keso

1 dl parmesanost, färskriven (parmigiano reggiano)

1 dl pecorinoost, färskriven

16 st pasta cannelloni (torkade cannellonirör)

Enkel tomatsås

400 g passerade tomater, gärna mutti

300 g rana norma pastasås

1 dl vatten

2 - 3 msk grädde

2 tsk oregano, torkad

Garnering

Parmesanost

Mozzarellaost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Krydda kycklinglårfiléerna i en skål, jag höftade så inga exakt mått men ha kanske 1 tsk av paprika, basilika och vitlökspulver som riktmärke och 0,5 tsk av salt & peppar, se bara till så att alla bitar får kryddor runtom. Ha i lite olivolja och skaka runt så kycklingen täcks. Lägg över i en ugnsfast form och kör i mitten av ugnen 20 minuter. Låt svalna något och hacka sedan i små bitar.

Finhacka vitlöken och låt svettas i olja i en kastrull. Lägg i spenaten och stek tills den krympt. Mixa i matberedare och lägg över i en stor bunke.

Låt tomaterna rinna av från oljan och finhacka eller mixa i matberedare, vänd ihop med spenat, keso, riven ost och kyckling. Lägg fyllningen i spritspåse.

Spritsa varje cannellonirör med fyllningen.

Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen i en skål. Jag mixade för att slippa aubergine-bitar 😉

Lägg en skvätt tomatsås i botten på en form, lägg i de fyllda rören och toppa med tomatsås och riven parmesan eller mozzarella. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.