Cannellonirör fyllda med en härlig blandning av kyckling, spenat, soltorkadtomat, vitlök, keso och parmesan- samt pecorinoost i en smarrig tomatsås ”Norma” giovannirananordics(utspädd m passerade tomater á Mutti) Den här rätten tar sin tid men är SÅ VÄRD det! Hela familjen tog om.
Sept. 14, 2023
400 g kycklinglår, urbenade
Vitlökspulver, paprikapulver, torkad basilika, havssalt rökt paprika
Salt
Peppar (svart gärna i kvarn)
Olivolja
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
65 g baby spenat, färsk
10 st soltorkade tomater i olja
400 g keso
1 dl parmesanost, färskriven (parmigiano reggiano)
1 dl pecorinoost, färskriven
16 st pasta cannelloni (torkade cannellonirör)
Enkel tomatsås
400 g passerade tomater, gärna mutti
300 g rana norma pastasås
1 dl vatten
2 - 3 msk grädde
2 tsk oregano, torkad
Garnering
Parmesanost
Mozzarellaost
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda kycklinglårfiléerna i en skål, jag höftade så inga exakt mått men ha kanske 1 tsk av paprika, basilika och vitlökspulver som riktmärke och 0,5 tsk av salt & peppar, se bara till så att alla bitar får kryddor runtom. Ha i lite olivolja och skaka runt så kycklingen täcks. Lägg över i en ugnsfast form och kör i mitten av ugnen 20 minuter. Låt svalna något och hacka sedan i små bitar.
Finhacka vitlöken och låt svettas i olja i en kastrull. Lägg i spenaten och stek tills den krympt. Mixa i matberedare och lägg över i en stor bunke.
Låt tomaterna rinna av från oljan och finhacka eller mixa i matberedare, vänd ihop med spenat, keso, riven ost och kyckling. Lägg fyllningen i spritspåse.
Spritsa varje cannellonirör med fyllningen.
Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen i en skål. Jag mixade för att slippa aubergine-bitar 😉
Lägg en skvätt tomatsås i botten på en form, lägg i de fyllda rören och toppa med tomatsås och riven parmesan eller mozzarella. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.