Korv med bröd och mos är en klassisk och snabblagad måltid som passar utmärkt när tiden är knapp men du fortfarande vill ha något gott och mättande. Receptet är ifrån: https://www.mealview.se/recipe/12
Sept. 13, 2023
Ketchup efter behov
Senap efter behov
Korv 8 st
Korvbröd 8 st
Rostad lök 100 gram
Mjölig potatis 500 gram
Mjölk 1 dl
Smör 20 gram
Salt 1 krm
Vitpeppar 1 krm
Steg 1 Förbered potatis Koka upp vatten i en kastrull med en nypa salt. Under tiden som vattnet börjar koka, skala och skär potatisen i mindre bitar.
Steg 2 Koka potatis Koka potatisen på medelvärme i ca 10–25 minuter under lock beroende på storleken. Häll av kokvattnet och mosa potatisen grovt.
Steg 3 Gör moset Värm smör och mjölk i en kastrull. Häll det över potatisen samtidigt som du vispar potatisen med en elvisp. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Steg 4 Koka korven Lägg korven i kokande vatten. Ta bort kastrullen från plattan. Låt stå i ca 10 minuter med lock på.
Steg 5 Rosta korvbröd Smält smör i en stekpanna. Rosta korvbröden lite lätt.
Steg 6 Slutför Lägg korven i brödet och toppa med mos, ketchup, senap samt rostad lök enligt smak.