KvĂ€llens middag blev den hĂ€r gamla kioskvĂ€ltaren vi Ă„t en hel del förr. Framförallt pĂ„ 90 talet om jag vill minnasđ€©đ! Detta Ă€r en förenklad variant pĂ„ @zeinaskitchen recept!
Original recept frÄn www.instagram.com
Sept. 12, 2023
400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote (jag anvÀnde lövbiff, fint strimlad)
3 st vitlöksklyftor, finhackade
3 msk hoisinsÄs
3 msk ostronsÄs
1 msk riven fÀrsk ingefÀra
2 - 3 msk soja
0.5 tsk svartpeppar
2 st smÄ burkar bambuskott (ca 227 g styck) eller 1 stor burk
1 st röd paprika, i bitar
0.5 st hackad purjolök eller 1 strimlad gul lök
3 dl vatten
1 msk majsstÀrkelse + 0,5 dl vatten
Sesam- eller rapsolja
Hetta upp 4-5 msk olja i en stekpanna. Stek köttet och vitlöken under omrörning. NÀr köttet fÄr fÀrg tillsÀtter du hoisinsÄs och steker lite till. StÀng av vÀrmen och stÀll Ät sidan.
Skölj bambuskotten i hett vatten för att fÄ bort den konserverade smaken och lÄt rinna av. I en separat stekpanna steker du purjolök/lök, ingefÀra tillsammans med bambuskott under omrörning. Löken ska bli glansig utan att fÄ fÀrg, tar ca 3-4 min.
Blanda ner bambuskotten och löken i samma gryta som köttet. TillsÀtt soja, ostronsÄs, salt, peppar och vatten, koka upp och lÄt puttra i ca 8 min.
Blanda majsstÀrkelse med vatten i en skÄl och hÀll ner det i grytan samtidigt som du rör om i grytan. LÄt fÄ puttra lite till, ca 3-5 min. Om du tycker att grytan Àr för vattnig kan du tillsÀtta lite mer majsstÀrkelse. Smaka av och tillsÀtt eventuellt mer soja eller salt. Servera med jasminris och sallad.