Ca 30 minuter

𝗕𝗜𝗙𝗙 𝗠𝗘𝗗 𝗕𝗔𝗠𝗕𝗹𝗩𝗞𝗱𝗧𝗧

KvĂ€llens middag blev den hĂ€r gamla kioskvĂ€ltaren vi Ă„t en hel del förr. Framförallt pĂ„ 90 talet om jag vill minnasđŸ€©đŸ‘! Detta Ă€r en förenklad variant pĂ„ @zeinaskitchen recept!

Original recept frÄn www.instagram.com

𝗠𝗼𝘁𝘀 đ—Șđ—Č𝘀𝘁đ—Č𝗿𝗮𝗿đ—Čđ—»

Sept. 12, 2023

Ingredienser

400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote (jag anvÀnde lövbiff, fint strimlad)

3 st vitlöksklyftor, finhackade

3 msk hoisinsÄs

3 msk ostronsÄs

1 msk riven fÀrsk ingefÀra

2 - 3 msk soja

0.5 tsk svartpeppar

2 st smÄ burkar bambuskott (ca 227 g styck) eller 1 stor burk

1 st röd paprika, i bitar

0.5 st hackad purjolök eller 1 strimlad gul lök

3 dl vatten

1 msk majsstÀrkelse + 0,5 dl vatten

Sesam- eller rapsolja

Gör sÄ hÀr

Hetta upp 4-5 msk olja i en stekpanna. Stek köttet och vitlöken under omrörning. NÀr köttet fÄr fÀrg tillsÀtter du hoisinsÄs och steker lite till. StÀng av vÀrmen och stÀll Ät sidan.

Skölj bambuskotten i hett vatten för att fÄ bort den konserverade smaken och lÄt rinna av. I en separat stekpanna steker du purjolök/lök, ingefÀra tillsammans med bambuskott under omrörning. Löken ska bli glansig utan att fÄ fÀrg, tar ca 3-4 min.

Blanda ner bambuskotten och löken i samma gryta som köttet. TillsÀtt soja, ostronsÄs, salt, peppar och vatten, koka upp och lÄt puttra i ca 8 min.

Blanda majsstÀrkelse med vatten i en skÄl och hÀll ner det i grytan samtidigt som du rör om i grytan. LÄt fÄ puttra lite till, ca 3-5 min. Om du tycker att grytan Àr för vattnig kan du tillsÀtta lite mer majsstÀrkelse. Smaka av och tillsÀtt eventuellt mer soja eller salt. Servera med jasminris och sallad.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.