En riktigt bra wok för alla tillfällen från @emiliasmatinspo på Instagram!
Sept. 9, 2023
600 g kycklinginnerfilé (alternativt lövbiff eller tofu)
1 msk kinesisk soya
1.5 msk japansk soya
1 tsk vinäger (valfri)
1 msk majsstärkelse
0.5 dl oystersås
2 msk japansk soya
1 msk kinesisk soya
3 tsk strösocker
250 g äggnudlar
1 st paprika röd
1 st paprika gul
2 st vitlöksklyftor
2 st grön chili
1 st röd chili
3 st salladslök
KYCKLINGEN - Strimla kycklingen. Lägg över i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Massera in och låt stå i 10-15 minuter tills du förbereder resten.
SÅSEN - Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan.
PREPP - Strimla paprikan och chilin. Smaka av chilin så du vet hur stark den är, ta inte med så mycket av fröna. Strimla salladslök och riv vitlöken. Koka nudlar al dente - sila av och låt svalna. Precis innan de ska ner i woken kan du skölja den lätt.
TILLAGA - Värm en wokpanna eller djup panna med rikligt med olja. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt men inte överstekt. Ställ åt sidan. Stek paprika, chili och vitlök i samma panna. När paprikan börjat mjukna men fortfarande är krispig vänd i kycklingen och sedan nudlar. Blanda in nudlarna och vänd sedan ner såsen. Tillsätt hälften av salladslöken. Blanda tills allt gått ihop.
SERVERA - Toppa med salladslök och servera sedan!
Gott att addera stekta minivårrullar till (brukar köpa på ICA eller Lidl).