Enkla biffar på kycklingfärs, saffransris och ugnsrostade grönsaker. Och så en svalkande raita till det!
Original recept från middagsfrid.se
Sept. 7, 2023
3 dl vatten
1 krm salt
1.5 st fp saffran, g
1 st fp basmatiris, 150 g
2 st paprikor
0.5 st rödlök
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0.5 st fp kycklingfärs, ca 250 g
1 tsk spiskummin
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
0.5 st rödlök
1 st fp matyoghurt, 2 dl
2 krm spiskummin
2 krm salt
Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, bunke, stekpanna och en skål.
Saffransris: Koka upp vatten, salt och saffran i kastrullen. Tillsätt riset och låt sjuda ca 12 min.
Rostade grönsaker: Kvarta paprikor och skiva en halv rödlök. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och svartpeppar på plåten och stek i mitten av ugnen i 15-20 min.
Kycklingfärs: Blanda kycklingfärs, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken. Hetta upp pannan med olivolja och klicka ut kycklingfärsen till 4 st biffar. Stek på medelhög värme i 5 min/sida.
Raita: Finhacka en halv rödlök och blanda med matyoghurt, spiskummin och salt i skålen.
Servera kycklingfärsbiffarna med saffransriset, grönsakerna och raitan.