Det smakar lika fantastiskt som det ser ut! Supertrevligt att lägga upp på en skärbräda och det går såklart bra att byta ut flapsteaken mot flankstek, entrecôte eller något helt annat.
Sept. 6, 2023
300 g potatis
Olivolja
Salt
300 g flapsteak
2 msk caj p original (den röda)
2 msk majonnäs
6 st droppar vit tryffelolja
Svartpeppar
30 g blandsallad
2 st tomater
Värm ugnen till 225°C
Dela potatisarna i klyftor
Lägg potatisklyftorna i en ugnsfast form
Ringla över olivolja och salta
Tillaga potatisklyftorna i ugnen i ca 30 minuter till de har fått fin färg. Rör runt efter 15 minuter
Pensla den rumstempererade flapsteaken med Caj P-oljan
Stek flapsteaken på en grillpanna/stekpanna (eller grilla på grillen) till ca 48°C (för rare)
Låt flapsteaken vila några minuter och skiva sedan upp den i 1/2 cm tjocka skivor
Blanda majonnäs, tryffelolja och lite svartpeppar i en liten skål
Ta fram en skärbräda eller ett fat för uppläggning
Lägg sallad som bädd, potatisklyftorna på salladen och köttet högst upp
Toppa med tomatklyftor och klicka ut tryffelmajonnäsen
Njut med ett stort glas mjölk