Så gott med varm soppa med juliga smaker! 😍
Dec. 14, 2025
1 st kuvert saffran, 0,5 g
Smör
1 dl vispgrädde
1.5 msk fiskfond
5 dl vatten
125 g lax
125 g torsk
0.5 tsk salt
0.5 tsk peppar
1 gullök
2 st vitlöksklyftor
3 st morot
1 st fänkål
100 g skalade räkor
Dill
Baguetter
Aioli
Dela fisken i mindre bitar, ca 2x2 cm, salta och peppra och ställ åt sidan.
Skala och ansa alla grönsaker. Skär dem i mindre bitar och fräs dem nästan mjuka i en kastrull med smör eller olja tillsammans med saffran. Häll på grädden, fonden och vatten (5 dl fiskbuljong går också bra istället för fond), låt sjuda. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner bitarna av lax och torsk. Värm allt tills fisken är klar, ca 5 minuter.
Servera med räkor, dill och gärna baguetter och en klick aioli.