En riktigt god kycklingwok med cashewnötter som smakar godare och är billigare än take awayfavoriten!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 6, 2023
800 g kycklinglårfilé
100 g cashewnötter
1 st gul lök
1 st gul paprika
1 st stor morot
2 klyfta vitlök
1 tsk fisksås
0.75 dl ostronsås
Några droppar sesamolja
1 msk risvinäger
1 msk farinsocker
1 msk vatten
Blanda ihop woksåsen.
Skär kyckling och grönsakerna i medelstora bitar och skiva vitlöken tunt.
Woka kycklingen i olja på hög värme. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver. Woka tills de nästan är klara och lägg av på en tallrik.
Häll på olja i pannan och woka grönsakerna snabbt till de får lite färg och glänser.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll över all woksås.
Toppa med cashewnötter och blanda samma allt.
Servera med ett fluffigt basmatiris. Valfritt: toppa med rostade sesamfrön och salladslök.