Denna kombinationen av smaker blev fantastiskt lyckad! Servera din schnitzel med ansjovissås, potatispytt och varma gröna ärter. Du köper skinksnitzel i butiken bland köttet.
Original recept från www.arla.se
Sept. 18, 2023
4 st skinksnitzel a’ ca 150 g
1 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 st ägg
2 dl ströbröd
2 msk svenskt smör
Olja, till stekning
2 dl arla koket® creme fraiche
55 g ansjovisfile
2 msk kapris
0.5 st citron, finrivet skal
Svartpeppar
Frysta gröna ärter
Citroner i klyftor
Färsk persilja, hackad
400 - 500 g potatis, skurna i tärningar
200 - 300 g morötter, skurna i tärningar
Häll mjölet på en tallrik och blanda med salt och peppar. Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik. Häll ströbrödet på en annan tallrik.
Skölj och eventuellt skala potatis och morötter (om det är hårda skal). Skär dom i tärningar. Salta och stek i smör i ugn i 200 grader ca 30 min.
Vänd köttskivorna först i vetemjöl. Klappa bort överflödigt mjöl. Doppa sedan i ägget och sist i ströbrödet. Panera alla fyra schnitzlarna.
Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Hacka ansjovisfileerna. Blanda creme fraiche, ansjovis, hackad kapris och citronskal. Smaka av med peppar och lite ansjovisspad.
Stek schnitzlarna i smör och olja på medelvärme tills paneringen är krispig och har fått fin färg, 2-3 min per sida.
Servera schnitzlarna med såsen och potatispytten, varma gröna ärter, citronklyftor och persilja.