Ca 45 minuter

Key Lime Pie

Key Lime Pie är en av de godaste efterrätterna som finns och det är så enkelt! Det är syrligt, salt, sött och så gott 🙌

Original recept från www.instagram.com

Evelinasrecept

Sept. 5, 2023

Ingredienser

Pajskal

250 g digestivekex

150 g smör

Fyllning

5 st äggulor

6 st lime

1 burk sötad kondenserad mjölk

Vit chokladgrädde

2.5 dl vispgrädde

100 g vit choklad

1 msk vaniljsocker

Garnering

2 st lime

Gör så här

Ta en rund medelstor form med avtagbara kanter. Helst inte större än 23cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen och sätt kanten ovanpå. Klipp pappret på utsidan längs kanten.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.

Smält smöret och krossa digestivekexen i en mixer eller mortel tills de är smul.

Mixa smöret och kaksmulet och tryck ut det i bottnen och ca fyra cm upp längs kanterna på formen.

Grädda i ugnen i 10 minuter.

Separera äggens gulor från vitorna. Riv skalet från 5 limes och pressa 6 limes.

Blanda äggulor, limecest, limejuice och kondenserad mjölk.

Ta ut pajskalet och låt svalna en stund.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen i 15 minuter.

Låt pajen svalna i kylen i minst en timme, gärna tre timmar eller längre.

Häll 2 msk grädde i en kastrull och hetta upp. Bryt chokladen i små bitar i en metallbunke.

Häll den heta grädden över chokladen och rör tills den smält. Om den inte smälter helt kan du hålla bunken över ett vattenbad en stund och fortsätta röra.

Vispa resten av grädden tills klar. Om den vita chokladen är för varm låt den svalna en stund.

Rör ner den vita chokladen och vaniljsockret i den vispade grädden.

Ta pajen ur formen. Toppa den kalla pajen med vit chokladgrädde och garnera med limecest från en lime och skivor av den andra.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.