Asiatisk variant på taco. Recept från @1000smaratter på Instagram
Sept. 5, 2023
Små tortillabröd
Koriander
500 g valfri färs.
Någon msk olja att steka i
3 klyftor vitlök
1 st salladslök
1 st schalottenlök (vilken lök som helst funkar bra)
1 msk gochujang
1 msk ostronsås
2 msk japansk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 tsk sesamolja
5 st snacksgurkor eller 1 vanlig
1 st röd eller grön chili
0.5 tsk sesamolja
1 krm salt
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 st salladslök
1 bit vit, röd eller spetskål (ca 3-400 gram)
2 st små morötter
Koriander
1 tsk sesamolja
1 msk majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
En liten nypa socker
Lite salt
1 dl hellmans majo eller hemgjord
2 tsk gochujang
1 msk japansk soja
0.25 st riven vitlöksklyfta
Eventuellt lite sriracha
Börja med gochujangmajon. Rör ihop alla ingredienser och låt stå till servering.
Gör sen kålsalladen. Strimla kål och morot tunt. Skiva salladslöken. Rör ihop med de andra ingredienserna.
Skär gurkan i valfri form. Rör ihop ingredienserna till dressingen och skiva chili och salladslök. Rör runt gurkan med dressingen.
Stek färsen i lite olja. Stek färsen tills den börjar få fin yta och ha sen i löken och vitlöken och stek några minuter till. Ha i alla de andra ingredienserna och stek ihop tills färsen blivit lite krispig och sticky.
Stek eventuellt bröden i torr stekpanna. Fyll din taco med lite av allt och toppa med majo och koriander.