Snabba nudlar med marinerad lövbiff, eller kyckling, eller räkor 🥰 Fräs allt i en wokpanna och vänd ner glasnudlar eller risnudlar, så har man en jättegod asiatisk maträtt!
Sept. 3, 2023
200 g nudlar (glasnudlar eller risnudlar)
200 g lövbiff, eller kyckling, eller räkor
1 st röd spetspaprika
1 st chalottenlök eller rödlök
0.5 st liten spetskål eller 1 näve vitkål
1 st liten broccoli
2 msk japansk soja
2 msk sweet chili
2 msk oystersås
1 msk sesamolja
0.5 tsk chiliflakes
Salt och svartpeppar
2 msk rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk sweet chilisås
1 st riven vitlöksklyfta
1 st hackad citrongräs eller rivet skal på en citron
1 st pressad lime
Strimla köttet i tunna smala skivor. Eventuellt dela så de inte blir så långa.
Rör ihop marinaden i en skål, vänd ner köttet och rör runt. Låt det stå och dra i 25 min.
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Koka upp nudlar enligt anvisningar och skölj kallt, ställ åt sidan så länge.
Fräs köttet snabbt, så det får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Lägg i grönsakerna i marinaden och rör om. Tag upp dem sedan.
Fräs grönsakerna snabbt, det ska vara tuggmotstånd.
Häll ner soja, sweet chili, oystersås, sesamolja, chiliflakes, salt och svartpeppar. Smaka av - kanske mer av ex soja eller sweet chilisås.
Vänd ner nudlar, köttet och sänk plattan så allt håller värmen. Vänd runt allt ordentligt. Servera och njut!