Detta vegetariska recept erbjuder saftiga burgare som smälter i munnen, berikade med umamidressing och en tangy picklad rödlök. Den krispiga halloumin kommer att charma alla, vi lovar. Receptet kommer ifrån: https://www.mealview.se/recipe/10
Sept. 3, 2023
Halloumi 400 gram
Tomat 1 st
Ägg 2 st
Panko ströbröd 1 dl
Frityrolja efter behov
Umamidressing 1 paket
Kruksallad 1 st
Picklad rödlök 1 paket
Hamburgarebröd 4 st
Smör 10 gram
Pommes frites 600 gram
Mjöl 0.5 dl
Spiskummin 1 krm
Grillkrydda 2 krm
Chilipulver 2 krm
Steg 1 Förbered ingredienser Dela halloumin i lika stora bitar. Skiva tomat, plocka och tvätta salladsblad.
Steg 2 Förbered panering Vispa upp ägg. Blanda ihop mjölmixen och häll panko-ströbröd i en separat skål.
Steg 3 Panera halloumi Doppa varje halloumibit först i mjölmixen, sedan i det vispade ägget och sist i Panko ströbrödet.
Steg 4 Fritera halloumi Häll frityrolja i en stekpanna och värm upp. Fritera halloumin i ca 2-3 minuter per sida, tills de är gyllenbruna.
Steg 5 Tillaga pommes Tillaga pommes enligt förpackning.
Steg 6 Förbered burgarna Rosta bröden lite lätt i smör i en stekpanna. På varje hamburgerbröd, börja med att lägga på umamidressing, salladsblad, friterad halloumi, skivad tomat och till sist picklad rödlök.