Har man varit ute i skogen och letat svamp så är chansen stor att man funnit mängder av kantareller. Här kommer ett recept på en perfekt gryta att tillaga i helgen! En mustig gryta man vill njuta av länge ☺️ Jag gjorde den i crockpoten och fick njuta av den i veckan. Så himla lyxigt och gott! Testa du också!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 2, 2023
1 st kilo vilt- eller nötkött
2 msk kinesisk soja
2 msk smör
1.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
1 st silverlök
0.5 st purjolök
5 dl vatten
2 msk kalvfond
0.5 msk balsamicovinäger
5 st krossade enbär
1 msk färsk hackad timjan
1.5 msk svartvinbärsgelé
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
0.5 dl kallt vatten
200 g kantareller
2 msk smör
Skär köttet i grytbitar och blanda med soja.
Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en gryta.
Hacka silverlöken och skiva purjolöken.
Bryn silverlök och lägg i grytan.
Bryn purjolöken, men lägg i den mot slutet.
Häll vatten och fond, vinäger, enbär, kryddor, gelé och grädde i grytan. Sjud i ca 2-3 h.
Blanda mjöl och vatten. Rör ned det i grytan och sjud ytterligare 15 min.
Stek svampen i smör och rör ner hälften i grytan tillsammans med purjolöken. Garnera med resten av svampen, lingon och timjan. Servera grytan med gelé, ris eller potatis. Njut!