1 st köpt pizzadeg
1 dl creme fraiche
1 st liten vitlöksklyfta
0.5 dl riven ost (gärna cheddar, västerbottenost eller annan smakrik ost)
2 st potatisar
Flingsalt
Svartpeppar
200 g räkor med skal
Dill
Skala räkorna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att skala och skiva potatisen riktigt tunt.
Fördela ut på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen 8-10 minuter.
Höj värmen i ugnen till 250 grader och ställ in en ugnsplåt så den hinner bli varm tills det är dags att grädda pizzan.
Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Skala vitlöken och pressa i den i creme fraichen och rör om. Bred över pizzadegen.
Fördela ut osten jämt och fördela ut potatisen.
Nu är det dags att grädda pizzan. Lyft över pizzan med pizzaspade till plåten i ugnen. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg och botten är färdig gräddad. Toppa pizzan med räkorna.