Servera gärna med vispgrädde eller vaniljsås - eller varför inte både och 🥰
Sept. 2, 2023
2 st ägg
2.5 dl strösocker
2.25 dl vetemjöl
0.75 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
st Ananasringar, skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk sötmandel, hackad (kan uteslutas)
75 g smör, kylskåpskallt
Florsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
3. Skär anansringarna i bitar. Blanda dem med potatismjöl.
4. Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan. Strö eventuellt över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och ananasen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.