Jättegod förrätt! Rosta eller stek brödet (som i Frankrike) krispigt och toppa med kantarellröran och toasten är klar att njutas av 🥰 På bilden har jag stekt en franska och sedan toppat den med stekta gula kantareller, Karl Johan (i mitten) och höstkantareller. Sedan är det strödd persilja på. Ibland tar jag skivad purjolök uppepå 👌😋 Tips! Om man vill ha mer kantarellsmak, så tillsätt gärna lite kantarellfond 👍
Aug. 31, 2023
250 g kantareller
2 st chalottenlökar
Smör
Salt
Svartpeppar
1 dl vispgrädde (40%)
2 st skivor formfranska
1 msk färsk persilja
Ansa, putsa och dela kantarellerna i mindre bitar (om de är stora).
Hacka persiljan grovt. Skala och finhacka löken.
Hetta upp en stekpanna, lägg i kantarellerna. Svampen kommer att släppa ur sig vatten. Koka bort vattnet, tillsätt smöret när pannan är torr i botten igen. Stek svampen på medelvärme, rör runt då och då. Tillsätt löken när kantarellerna börjar få fin stekyta. Låt löken steka med ett par minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Tips! Om man vill ha mer kantarellsmak, så tillsätt gärna lite kantarellfond 👍
Tillsätt grädden och koka ihop med kantarellerna i någon minut tills det blir en krämig konsistens.
Tag en ny stekpanna och stek brödet gyllenbrunt på båda sidor i smör.
Toppa bröden sedan med kantareller och persilja. Klart!