I mitt 40-årig liv har jag aldrig friat till någon. Jag har gift mig, twice, men aldrig varit den som gått ner på knä och bett någon dela sitt liv med mig. Men jag kan lätt förstå varför denna rätt heter "marry me halloumi"! Hade jag varit singel så hade vi stått vi stått framför prästen och jag hade lovat detta recept evig trohet 😂 En enkel middag att laga som smakar mumma! Spara och ät i veckan vetja!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 1, 2023
2 frp halloumi
1 msk olja från soltorkade tomater
1 msk smör
3 st vitlöksklyftor, skalade och krossade
1 st silverlök (eller gul lök)
0.5 burk soltorkade tomater
1 tsk torkad oregano
2 tsk paprika
1.5 dl vispgrädde
2.5 dl kycklingbuljong/grönsaksbuljong
120 g bladspenat
50 g riven parmesanost
15 g färska basilikablad
0.5 st citron, bara saften
Havssalt och nymalen svartpeppar
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Hacka silverlöken och stek mjuk i pannan. Tillsätt vitlök och soltorkade tomater, stek på låg värme tills tomaterna mjuknat upp. Ha i oregano och paprika. Rör om i 3-5 minuter.
Tillsätt grädde, buljong, och spenat. Avsluta med parmesanost och smaka av med salt och peppar. Rör om ordentligt.
Ta pannan från värmen, strö över basilikabladen och smaka av med citron. Ta det lugnt med mängden så att det inte blir för syrligt.
Skiva halloumin i skivor och stek gyllenbruna. Lägg dem i såsen. Servera med bulgur eller ris. Njut!