Hilda Kirkhoffs recept, vinnaren av Hela Sverige bakar 2020! đ„°
Aug. 30, 2023
150 g rumsvarmt smör
2.5 dl strösocker
1 dl neutral rapsolja
5.5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt (2 tsk bakpulver)
0.5 dl kakao
0.5 msk vaniljsocker
SÀtt ugnen pÄ 150 grader varmluft.
Vispa smör och strösocker med en elvisp eller med hjÀlp av en köksassistent.
Vispa hela tiden medan du ringlar i neutral rapsolja, lite i taget.
Blanda vetemjöl och hjorthornssalt/bakpulver i en skÄl. TillsÀtt detta med smörsmeten och rör om.
Dela degen i tvÄ lika stora delar (vÀg med hjÀlp av en digital vÄg om du Àr osÀker).
SmaksÀtt ena delen med kakao och den andra med vaniljsocker.
Dela bÄde chokladdegen och vaniljdegen i smÄ runda bollar, som vÀger 10 gram vardera. Ta en chokladboll och en vaniljboll och rulla försiktig ihop dessa.
LÀgg drömmarna pÄ bakplÄtklÀdda plÄtar och grÀdda en plÄt i taget, mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
LÄt svalna.