100 g sötmandel
50 g smör
0.5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk ljus sirap
SÀtt ugnen pÄ 175 grader (över- och undervÀrme).
Finhacka sötmandeln.
SmÀlt smöret pÄ medelvÀrme i en kastrull. TillsÀtt strösocker, vetemjöl, mjölk och ljus sirap. Rör om till en jÀmn smet.
LÄt blandningen i kastrullen koka upp pÄ medelvÀrme under kostant omrörning tills den tjocknar, ca 1 minut.
Ta bort kastrullen frÄn vÀrmen och rör ner den hackade sötmandeln.
TÀck en plÄt med bakplÄtspapper och klicka ut teskedsstora klickar av smeten pÄ den. Ha ordentlig med mellanrum mellan varje klick dÄ de kommer att smÀlta ut i ugnen.
GrÀdda flarnen i mitten av ugnen i 5-8 minuter eller tills de Àr helt platta och gyllenbruna.
LÄt dem svalna pÄ plÄten och stelna innan du förvarar dem i en lufttÀt burk i rumstemperatur eller dekorerar ditt bakverk med dem.