200 g smör
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1.5 tsk bikarbonat (eller 3 tsk bakpulver)
4.5 dl havregryn
2 dl russin
SÀtt ugnen pÄ 175C.
Rör smör och strösocker mjukt.
Blanda vetemjölet med bikarbonat och vaniljsocker, och blanda sedan ihop det med smöret. Blanda dÀrefter i havregrynen, och sist russinen. (SjÀlvklart gÄr det lika bra att göra alltihop i en bakmaskin.)
Forma till bollar och lÀgg pÄ en plÄt med bakplÄtspapper, det blir tvÄ plÄtar med ca 14 bollar pÄ varje plÄt.
GrÀdda i mitten av ugnen pÄ 175C i ca 13 minuter. De kommer att flyta ut och bli platta, och de Àr klara nÀr de Àr gyllenbruna. LÄt svalna pÄ galler.