Pasta, smör och parmesan. Här har vi sista måltiden på 5 för 500 kr-veckan! Kan inte lova ultimat krisp på schnitzeln i matlådan dagen efter men man kan inte få allt, hörni!
Aug. 27, 2023
400 g pasta
3 - 4 st vegoschnitzlar från hälsanskök
Typ 3 dl pastavatten
4 dl finriven parmesan
120 g smör
1 st citron, zest
2 st krossade vitlöksklyftor
Typ en hel kruka salvia
Stek schnitzeln krispig och gyllene i lite neutral olja tillsammans med hälften med salvian och krossade vitlöksklyftorna. Lyft försiktigt ur salvian när det blivit friterad och lägg åt sidan - den blir pynt sedan.
Finriv parmesan och citronzest.
Koka pastan al dente i en kastrull och bryn smör i en annan. Häll sedan nedan 2 dl pastavatten som får koka ihop med smöret. Häll där efter över pastan i smörbadet.
Ta bort från plattan och häll ner parmesanen + citronzest och ev. lite mer pastavatten.
Salta och peppra såklart.
Gojsa runt pastan så att såsen är smooooth och slurpas runt pastan.
Lägg upp på tallrik, skär upp schnitzeln och lägg på, toppa med salvian och mer parmesan