Pannkaka är en sån rätt som känns lite utmanande att laga utan gluten, mjölk och ägg eftersom det är huvudingredienserna 😛 Haha! Men sanningen är att det är inte så svårt. Vanliga tunnpannkakor har jag ju på bloggen sedan tidigare och idag är det dags för glutenfri ugnspannkaka utan mjölk och ägg. Den här blev riktigt god och en supermiddag för hela familjen tillsammans med bacon och lingonsylt. Det är enkelt att laga och medan den är i ugnen hinner du fixa med dukning, mysa med barnen i soffan eller göra något annat på hushållets todo. Här kommer receptet på denna toppenmiddag. Smaklig måltid!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Aug. 27, 2023
4 dl glutenfri mjölmix
2 dl glutenfritt havremjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1.5 dl kikärtsspad
1 l mandeldryck
2 pkt bacon
Lingonsylt
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjölmix, havremjöl, bakpulver och salt.
Häll i kikärtsspad och 5 dl mandeldryck och vispa till en klumpfri smet.
Tillsätt sedan resten av mandeldrycken och vispa ihop.
Låt vila 15 minuter.
Smörj en stor ugnsform med mjölkfritt margarin och häll i smeten.
Låt grädda i ugnen ca 30 minuter.
Servera med bacon och lingonsylt.