”Sheet Pan Pancakes” = amerikanska pannkakor i långpanna i ugn. Bästa uppfinningen på länge! Jag gjorde en dubbel vanligt smet, dvs 8 portioner, och den fyllde min ugnsform som var 39,5x27x2 cm bra! Detta recept är perfekt om du har besök hemma och vill bjuda på amerikanska pannkakor men inte är så sugen på att stå och steka hela morgonen. Eller så äter du pannkakor dagen efter också eller till mellanmål 😉
Aug. 26, 2023
2 st ägg
4 dl filmjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk socker
0.5 tsk salt
4 msk smör eller margarin (+ extra till att smörja plåten/formen)
Valfri topping tex ett par blåbär, jordgubbsskivor, banan, choklad mm!
Till servering:
Frukt/bär
Choklad/hasselnötscreme
Lönnsirap
(klick smör)
Sätt ugnen på 220 grader och smörj en ugnsform/mindre plåt med kant.
Smält matfettet och ställ åt sidan.
Vispa samman ägg och filmjölk. Tillsätt de torra ingredienserna. Smält matfettet och vispa eller rör ner det i smeten.
Häll över och bred ut jämt i formen. Ha på topping. Obs inte för mycket så att den blir blöt!
Grädda 15-17 min tills pannkakan får en fin gyllene färg och tandpetare är torr om du känner på den.