En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan. Bästa med rätten? Det går superfort att laga den! Receptet är ifrån: https://www.mealview.se/recipe/2
Aug. 26, 2023
Pasta 4 portioner
Tomatpuré 4 msk
Dijonsenap 1 msk
Vatten 0.5 dl
Nötfärs 500 gram
Plommontomater på burk (400 g)
Worcestershiresås 2 tsk
Smör 25 gram
Chilipulver 2 tsk
Lökpulver 1 tsk
Brunt socker 2 msk
Vitlökspulver 1 tsk
Salt 1 msk
Peppar 1 tsk
Steg 1 Stek nötfärs Stek nötfärsen i smör tills den får en fin färg.
Steg 2 Senap & tomatpuré Tillsätt dijonsenap & tomatpuré och rör om.
Steg 3 Tillsätt kryddmix Lägg i kryddmixen och rör om ordentligt.
Steg 4 Förbered sås Blanda i Worcestershiresås, plommontomater på burk och vatten. Rör om väl.
Steg 5 Låt sjuda Minska värmen och låt såsen sjuda ca 20-30 minuter.
Steg 6 Koka spaghetti Medan såsen sjuder, koka spaghettin enligt förpackning. Smaka av såsen och justera kryddningen vid behov. Servera & njut!