Lagade denna lena flädermousse till min 10-årsåterträff med grundskolan och den blev väldigt uppskattad. Kan vara gott att även garnera med något knaprigt, det får jag testa nästa gång
Aug. 26, 2023
8 st äggulor
4 dl strösocker
6 dl flädersaft
2 tsk agar agar-pulver
12 dl vispgrädde
4 st citroner (endast skalet)
Färska jordgubbar till garnering
Citronmeliss till garnering
Vispa äggulor och strösocker pösigt med elvisp
Koka upp flädersaft och agar agar pulver i en kastrull
Låt koka i 4 minuter
Häll upp blandningen i en skål och låt svalna till rumstemperatur
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp
Vänd ner äggulesmeten, rivet citronskal och den rumstempererade fläderblandningen i den vispade grädden med hjälp av en slickepott
Fördela flädermoussen i portionsglas med hjälp av en sked
Låt stelna i kylskåp minst 1 timme
Garnera med jordgubbar och citronmeliss
Servera med ett stort glas mjölk