Fylld med ett helt otroligt örtsmör! 🎉
Original recept från www.instagram.com
Aug. 26, 2023
4 st kycklingbröst, små
Salt
200 ml olja
100 g rumstempererat smör
1 st vitlöksklyfta
2 msk dill
1 msk persilja
Svartpeppar
2 dl vetemjöl
2 st ägg
3 dl panko
Grönsallad
Potatis
Börja med örtsmöret. Blanda rumstempererade smöret med vitlök, dill, persilja och svartpeppar. Rulla ihop i plastfolie som smörrulle, lägg in i kylskåpet för att stelna.
Sätt ugnen på 150 grader. Om du har stora bröstfiléer rekommenderar Anja att dela dem i två delar genom att skära dem på längden.
Lägg fileerna mellan 2 bitar plastfolie och banka filéerna tunna, se till att det inte blir hål i dem. Ta bort det översta plastfoliet. Salta och peppar filéerna.
Lägg ca 15 g örtsmör på filéerna och rulla ihop så att smöret blir helt täckt av köttet. Det är lätt med hjälp av plastfoliet. Rulla riktigt tight.
Lägg mjöl i en skål, vispa lätt äggen i en annan och fyll den tredje skålen med panko.
Panera kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och till sist i panko. Viktigt att paneringen täcker hela kycklingen.
Om du har tid kan du lägga kycklingen i kylskåp i 1-2 timmar, då “förseglas” paneringen ytterligare.
Värm olja i en stekpanna tills den blir riktigt varmt. Lägg i kycklingen och stek tills den får gyllenbrun färg. Alternativt kan du fritera kycklingen i 180 grader i ca 3 minuter.
Plocka ut kycklingen, lägg på en plåt och baka i ugn tills temperaturen blir 72 grader, det tar ca 20 minuter.
Servera med delikatesspotatis eller potatismos och grönsallad. Gärna gröna ärtor!