KYCKLING KYJIV

Fylld med ett helt otroligt örtsmör! 🎉⁠

Original recept från www.instagram.com

Anja Allvin

Aug. 26, 2023

Ingredienser

4 st kycklingbröst, små

Salt

200 ml olja

Örtsmör

100 g rumstempererat smör

1 st vitlöksklyfta

2 msk dill

1 msk persilja

Svartpeppar

Panering

2 dl vetemjöl

2 st ägg

3 dl panko

Tillbehör

Grönsallad

Potatis

Gör så här

Börja med örtsmöret. Blanda rumstempererade smöret med vitlök, dill, persilja och svartpeppar. Rulla ihop i plastfolie som smörrulle, lägg in i kylskåpet för att stelna.

Sätt ugnen på 150 grader. Om du har stora bröstfiléer rekommenderar Anja att dela dem i två delar genom att skära dem på längden.

Lägg fileerna mellan 2 bitar plastfolie och banka filéerna tunna, se till att det inte blir hål i dem. Ta bort det översta plastfoliet. Salta och peppar filéerna.

Lägg ca 15 g örtsmör på filéerna och rulla ihop så att smöret blir helt täckt av köttet. Det är lätt med hjälp av plastfoliet. Rulla riktigt tight.

Lägg mjöl i en skål, vispa lätt äggen i en annan och fyll den tredje skålen med panko.

Panera kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och till sist i panko. Viktigt att paneringen täcker hela kycklingen.

Om du har tid kan du lägga kycklingen i kylskåp i 1-2 timmar, då “förseglas” paneringen ytterligare.

Värm olja i en stekpanna tills den blir riktigt varmt. Lägg i kycklingen och stek tills den får gyllenbrun färg. Alternativt kan du fritera kycklingen i 180 grader i ca 3 minuter.

Plocka ut kycklingen, lägg på en plåt och baka i ugn tills temperaturen blir 72 grader, det tar ca 20 minuter.

Servera med delikatesspotatis eller potatismos och grönsallad. Gärna gröna ärtor!

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.