Den här fastfood klassikern blir mycket godare hemma, än på de flesta indiska restaurangerna. Prova den här redan ikväll.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 27, 2023
50 g smör
2 st gula lökar
5 klyftor vitlök
2 msk ingefära
2 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
1 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
40 g koriander
60 g spenat
4 st kycklingfiléer
Olja + smör till stekning av kycklingen
Salt
Peppar
Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Lägg i spenaten.
Stek kycklingfiléerns i en stekpanna så de får fin yta. Skär dem sedan i munsbitar. Lägg dem sedan i såsen. Blanda runt försiktigt. Låt kycklingen gå klart i såsen. Ca 10-15 min.
Servera kyckling tikka masala med riset och yoghurt.