God och krämig Kycklingkebab i gryta med ris, sallad och Tzatziki. Superenkel att tillaga och riktigt god.
Original recept från carolinasfood.com av Carolina En La Cocina
Aug. 25, 2023
700 g kycklingkebab
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
0.5 st röd paprika eller valfri färg
1 st tärning kycklingbuljong
0.5 dl vatten
0.5 tsk spiskummin
Svartpeppar
2 dl grädde
Hackad bladpersilja
Salt efter smak
Olja att steka i
Strimla gul lök och stek i en rymlig gryta eller stekpanna med lite olja på medellåg värme tills löken blir mjuk och genomskinlig.
Finhacka vitlök, fin tärna paprikan och stek ihop med gul löken någon minut.
Tillsätt tomatpuré och stek samman med löken och paprikan ett par minuter. Krydda med svartpeppar, spiskummin och en tärning kycklingbuljong. Häll i en skvätt vatten så buljongtärningen löser upp sig.
Häll i kebabköttet, stek ihop tills köttet blir genomvarmt. Häll i grädde. Tillsätt hackad persilja. Smaka av med salt.