God Tikka Masala, i såsen kan man tillägga valfria grönsaker ex riven morot, paprika eller broccoli.
Original recept från matinspo.se av emiliasmatinspo
Aug. 22, 2023
500 g kycklingfilé
2 dl grekisk eller annan naturell yoghurt
2 msk tikka masala krydda
2 st vitlöksklyftor
1 tsk färsk ingefära
0.5 tsk salt
2 msk neutral olja
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
0.5 påse tikka masala krydda
400 g finkrossade tomater
5 dl vispgrädde
Persilja
Ris
Salt
Nötter
MARINERA KYCKLINGEN Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingen i 2 cm stora bitar och vänd ner i marinaden. Låt marineras i minst 1h men gärna över dagen/natten
Värm olja i en panna och stek kyckligen i 3 min på varje sida. Stek hälften åt gången så att det inte blir för såsigt i pannan. Lägg över den i en täckt skål.
Såsen: Finhacka löken, riv ingefära och förbered vitlöken så att du är redo att pressa i den. Fräs gullöken i olja i 3-4 min. Tillsätt sen tomatpure och pressad vitlök och stek i 1 min till. Tillsätt kryddorna. Häll i passerade eller finkrossade tomater. Låt puttra på medelvärme i ca 10 min, rör om då och då. Smaka av med salt.
Tillsätt sedan grädden och kycklingen och låt puttra i ca 10 min. Red eventuellt med lite majstärkelse (1 tsk utspätt i 0.25 dl vatten) Smaka av med sälta,sötma och syra (lite citron om om du t.ex behöver balansera upp beska eller sötma). Servera med ris, roti eller naan!