Så himla god och krämig lasagne! Denna gången lät jag köttfärssåsen koka länge så att alla smakerna kom fram. Jag hade gärna gjort en riktig lasagna med morötter och selleri men när man har barn som inte vill ha grönsaker i maten så skippar man det. Bechamelsåsen gjorde sitt och denna lasagne är utan tvekan den krämigaste jag ätit ❤️
Original recept från www.instagram.com
Aug. 22, 2023
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk olja
0.5 dl rödvin
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin
500 g krossade tomater
1 st köttbuljongtärning
6 msk matfett
6 msk vetemjöl
10 dl mjölk
2 dl riven parmesan
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda med oregano och rosmarin. Tillsätt krossade tomater, rödvin och buljongtärning, låt det koka ca 1h. Smaka av med salt och peppar.
Smält matfettet i en mindre gryta och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär mozzarellan i tunna skivor.
Varva sås, lasagneplattor, mozzarella och köttfärssåsen i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm). Avsluta med sås och parmesanost.
Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.
Servera mer riven parmesan och sallad. NJUT!