En härlig smörsås som smaksätts med löjrom, forellrom och dill. Denna sås gör sig mycket bra till fisk och på bilden serveras den med en grillad piggvar.
June 6, 2022
1.5 dl vit vin (torrt och oekat)
1 dl fiskfond (använder ni koncentrat följ anvisningen på flaskan)
1 dl kycklingfond (använder ni koncentrat följ anvisningen på flaskan)
2.5 dl grädde
100 g smör (rumsvarmt)
50 g forellrom
30 g löjrom
1 knippe färsk dill
1 st citron
Salt & peppar
Häll i fiskfond, kycklingfond och vinet i en kastrull. Koka ihop och låt det sedan reducera ner till ungefär hälften.
Koka upp grädden i en annan kastrull och reducera ner tills det är ca 1,5dl kvar.
Tillsätt den reducerade grädden i kastrullen med fonden och vinet.
Ta av från plattan och mixa nu ner smöret med en stavmixer.
Avsluta med att röra ner romen och finhackad dill.
Smaka av med citron, salt & peppar.