Dillpicklade granskott! Granskotten är härligt syrliga och fulla av skogsmak. Granskotten är fantastiska som tillbehör till viltkött men passar lika bra till köttbullar, söndagssteken, salladen och grillat. Med andra ord det passar till nästan allt. Denna lag använder jag även till min dillpicklade gurka.
June 6, 2022
1 dl ättiksprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2 tsk senapsfrön
1 knippe färsk dill
100 g granskott
Häll upp vatten, ättika och socker i en kastrull.
Koka upp lagen och låt sjuda ett par minuter tills sockret löst sig helt.
Ta av kastrullen från plattan och tillsätt grovt hackad dill och senapsfröna och rör ihop.
Lägg granskotten i en väl rengjord glasburk med lock.
Häll över lagen i glasburken och sätt på locket och låt svalna.
När det svalnat så ställer ni in burken i kylen
Låt sedan stå i kylen 3-4 dagar innan servering!