En helt vanlig kladdkaka med grädde, en fantastiskt god kladdis med lättvispad grädde! Precis hur gott som helst!
June 6, 2022
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på cirka 20 cm i diameter. Smörj kanterna med smör och bröda med ströbröd.
Smält smöret i en stor kastrull. Dra av från värmen.
Rör ner socker, kakao, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget.
Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i 18-20 minuter mitt i ugnen. Skaka lätt på formen så ska den fortfarande dallra lite i mitten.
Låt kakan svalna, gärna i kylen så att den "sätter" sig och inte är helt rinnande. Sedan tar jag fram den en halvtimme innan den ska serveras och då är den helt perfekt!