Sjömansbiff! Husmanskost är väldigt underskattat och är något fler borde laga. Det här är min tolkning av denna underbara rätt! Jag använde älgkött denna gång men det funkar lika bra med nötkött, använder ni nötkött så kan enbären uteslutas 🙂 För mer recept och inspiration så följ mig på Instagram Alexanders_mat
Aug. 16, 2023
800 g fransyska (eller annan stek)
2 st gullök
2 st rödlök
1 kg fast potatis
5 dl kalvfond
4 dl vatten
33 cl öl ljus lager
2 msk japansk soja
1 msk worcestershire sås
4 st lagerblad
Vetemjöl
10 st kryddpepparkorn
6 st enbär
4 st kryddnejlika
Saft från en halv citron
Salt & peppar
Hackad persilja
Sätt ugnen på 165 grader
Skala och skiva upp löken.
Skiva upp köttet i tunna skivor, salta & peppra köttet och vänd sedan i vetemjöl.
Bryn köttet i olja & smör och lägg över det brynta köttet i en gryta.
Deglasera pannan med 2dl vatten och häll över i grytan.
Bryn löken i smör & olja, salta & peppra lägg den brynta löken i grytan med köttet.
Deglasera pannan igen med 2dl vatten och häll över o grytan.
Skala och skiva upp potatisen i ca 1cm tjocka skivor.
Bryn potatisen så att den får färg, salta & peppra. Lägg över den brynta löken i grytan med köttet & löken.
Tillsätt kalvfond, soja, öl, worcester, citronsaft & kryddorna i grytan.
In med grytan i ugnen och låt mysa där inne i ca 1,5-2tim.
Servera med hackad persilja & inlagd gurka 🤩