Ca 45 minuter

Pad Thai inspirerad nudelwok

Nudelwok med extra mycket grönsakerna och cashewnötter.

Original recept från www.instagram.com

Malin Sagen

Aug. 16, 2023

Ingredienser

Woksås:

3 msk japansksoja

1 st lime

2 msk rårörsocker

3 msk fisksås

3 msk ostronsås

1 dl vatten

Ingredienser:

180 g risnudlar

500 g kyckling

Olja

2 st ägg

300 g rödkål

2 st salladslök

180 g böngroddar

1 st broccolihuvud

1 burk (425g) minimajs

1 burk (227g) bambuskott

1 burk (227g) vattenkastanjer

Till servering:

1 dl cashewnötter

Lime

Chiliflakes

Gör så här

Lägg risnudlarna i blöt i ljummet vatten i minst 30 minuter. (Jag värmde vattnet i vattenkokaren till 40 grader)

Pressa saften ur limen och blanda ihop alla ingredienser till såsen. Rör tills allt socker har lösts upp.

Strimla rödkål och salladslök. Rensa, skölj och skär broccolin i buketter. Dela stora buketter i halvor eller i önskad storlek. Skölj böngroddarna. (Spara lite salladslök till dekoration) Öppna konservburkarna och häll av vattnet, dela minimajsen på hälften.

Skär kycklingen i bitar, stek den i lite olja tills bitarna får färg. Ställ kycklingen åt sidan och knäck i båda äggen i stekpannan. Stek dem under omrörning tills du får äggröra. Ta av stekpannan från värmen. Lägg i kycklingen och blanda runt med äggröra.

Stek grönsakerna hastigt i en stekpanna med lite olja. (i omgångar då det är mycket grönsakerna) Ställ åt sidan.

Värm upp stekpannan med kyckling och ägg i. Sila bort allt vatten från nudlarna och vänd i dem i stekpannan och slå sedan på såsen. Låt allt koka upp.

Blanda i de stekta grönsakerna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ostronsås, fisksås och socker om du tycker såsen behöver mer smak.

Servera med cashewnötter, salladslök, lime och chiliflakes.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.