Nudelwok med extra mycket grönsakerna och cashewnötter.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 16, 2023
3 msk japansksoja
1 st lime
2 msk rårörsocker
3 msk fisksås
3 msk ostronsås
1 dl vatten
180 g risnudlar
500 g kyckling
Olja
2 st ägg
300 g rödkål
2 st salladslök
180 g böngroddar
1 st broccolihuvud
1 burk (425g) minimajs
1 burk (227g) bambuskott
1 burk (227g) vattenkastanjer
1 dl cashewnötter
Lime
Chiliflakes
Lägg risnudlarna i blöt i ljummet vatten i minst 30 minuter. (Jag värmde vattnet i vattenkokaren till 40 grader)
Pressa saften ur limen och blanda ihop alla ingredienser till såsen. Rör tills allt socker har lösts upp.
Strimla rödkål och salladslök. Rensa, skölj och skär broccolin i buketter. Dela stora buketter i halvor eller i önskad storlek. Skölj böngroddarna. (Spara lite salladslök till dekoration) Öppna konservburkarna och häll av vattnet, dela minimajsen på hälften.
Skär kycklingen i bitar, stek den i lite olja tills bitarna får färg. Ställ kycklingen åt sidan och knäck i båda äggen i stekpannan. Stek dem under omrörning tills du får äggröra. Ta av stekpannan från värmen. Lägg i kycklingen och blanda runt med äggröra.
Stek grönsakerna hastigt i en stekpanna med lite olja. (i omgångar då det är mycket grönsakerna) Ställ åt sidan.
Värm upp stekpannan med kyckling och ägg i. Sila bort allt vatten från nudlarna och vänd i dem i stekpannan och slå sedan på såsen. Låt allt koka upp.
Blanda i de stekta grönsakerna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ostronsås, fisksås och socker om du tycker såsen behöver mer smak.
Servera med cashewnötter, salladslök, lime och chiliflakes.