En snabblagad pasta med lite hetta.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 16, 2023
400 g valfri pasta
3 st kycklingfiléer
140 g bacon
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 dl grädde
2 dl kokvattnet från pastan
1.5 dl parmesan + extra till servering
Persilja
Chiliflakes
Salt
Nymalen svartpeppar
Olja till stekning
Sätt ugnen på 200 grader. Knaperstekt baconet i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt i ca 9 minuter. Lägg sedan upp på hushållspapper.
Koka upp pastavatten.
Fin hacka gul lök och vitlök. Dela kycklingen i mindre bitar. Riv parmesan.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek i olja på båda sidor tills kycklingen fått en gyllene skorpa och är genomstekt. Lyft upp kycklingen ur pannan så länge.
Torka ur pannan om det är mycket vätska i pannan efter kycklingen och tillsätt en skvätt olja. Häll i gul lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk och gyllene. Tillsätt chiliflakes efter smak.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Kom ihåg att spara 2 dl av pastavatten när du häller av pastan.
Häll grädden och pastavattnet i pannan med löken. Koka upp och låt blandningen koka i tills den tjocknar något. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
Skär baconet i mindre bitar.
Blanda pastan med såsen och rör tills såsen fastnar på pastan. Vänd i bacon, kycklingbitar och hackad persilja.
Servera direkt. Supergott att toppa med extra parmesan, svartpeppar och chiliflakes.