En smakrik vardagsrätt. Biffarna och såsen passar även bra att servera med ris eller potatis som tillbehör.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 16, 2023
1 st zucchini
Olivolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Vitlökspulver
500 g köttfärs
1 st vitlöksklyfta
Persilja
Salt
Peppar
Smör att steka i
3 msk ajvar (mild)
1 msk kalvfond
4 dl grädde
Skär zucchini i ca 1 cm tjocka skivor. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt, nymalen svartpeppar och vitlökspulver. Baka i 200 grader i ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
Blanda ihop färsen med en pressad vitlöksklyfta, salt, peppar och persilja efter smak. Forma till biffar.
Stek biffarna på medelhög värme i smör. Ca 3 min per sida. Ställ biffarna åt sidan efter stekning.
Ha i grädde, ajvar och kalvfond i stekpannan. Låt såsen koka ihop under omrörning i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i biffarna i såsen och vänd runt.
Servera med ugnsbakad zucchini eller ris.