Vardagsfavoriten som alltid ligger högst på topplistan. En riktigt god köttfärssås med en gnutta kanel i såsen som förhöjer smaken.
Original recept från recept.se av Sandra Palmqvist
Aug. 15, 2023
500 g nötfärs
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 msk olja
0.75 dl tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl kalvbuljong, av tärning eller fond
3 tsk torkad timjan
3 tsk torkad oregano
1 tsk strösocker
2 krm malen kanel
Salt, svartpeppar
4 st port spagetti
Skala och hacka lök fint. Skala och riv vitlöken.
Stek riktigt mjuk i oljan på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt färs, lite i taget så att den bryns och inte kokar. Stek tills färsen fått lite färg. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Lägg över i en gryta på ca 3 liter.
Tillsätt krossade tomater, buljong och kryddor. Kanelen och sockret förhöjer tomatens smak.
Låt köttfärsen sjuda under lock ca 20 minuter. Rör då och då. Har du gott om tid blir köttfärssåsen ännu godare om den får koka under lock 1 timme eller mer. Rör då och då och späd eventuellt med lite vatten isåfall.
Smaka av med salt och peppar samt ev mer örtkryddor. Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen. Toppa gärna med lite riven parmesan eller annan smakrik ost.