Himmelsk risotto med nyplockade kantareller i fokus. Den här risotton blev helt magisk och ni måste prova den🤩👏
Original recept från www.instagram.com av Millis Wernersson
Aug. 14, 2023
2 l kantareller
50 g smör
4 st små schalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
1 tsk chili flakes
3 dl arborioris
2 dl vitt vin
1 l svampbuljong
2 msk kantarellfond
2 dl riven parmesan
1 dl färsk persilja
1 dl färsk timjan
Salt
Peppar
1 st näve ruccola
1 dl rostade hasselnötter
Fräs ur vätskan ur de finhackade kantarellerna.
Tillsätt smör, schalottenlök, vitlök & chili flakes. Låt svettas lite och låt kantarellerna få färg.
Vänd ner riset och häll på vinet. Rör kontinuerligt tills det mesta dunstat bort. Häll i Kantarellfond.
Tillsätt nu svampbuljongen, lite i taget under omrörning tills all buljong är slut. Riset bör nu vara mjukt med en liten kärna. Vänd ner parmesanen.
Knaperstek de mindre spröda kantarellerna i smör och servera risotton med de knaperstekta kantarellerna, ruccola, rostade hasselnötter, god olivolja och mer parmesan!