VODKAPASTA ❤️ NDUJA Ja men snälla, vi har väl inte släppt den otroliga vodkapastan som trendigare sönder sociala medier för något år sen? Inte jag iaf! Meeeeen har som alltid har jag mixtrat lite med receptet och gjort en egen liten variant 💁🏼♀️ Den här gången har jag kombinerat flera olika recept och skapat en ny bebis ❤️
May 31, 2022
1 frp småtomater
2 schalottenlök
1 spetspaprika
1 st vitlök (hel)
1 knippe basilika (färsk)
0.5 dl vodka
3 msk nduja
1 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
Parmesan
5 msk olivolja
Salt & peppar
2 st mozzarella
Börja med att sätt ugnen på 175 grader och rosta tomat, paprika, schalottenlök och vitlök tills de blir mjuka och gosiga (typ 1-1,5h men har du inte så mycket tid så kan du höja värmen till 220 och vänta i typ 30-40 min) TIPS! Dela vitlöken på mitten, ringla över lite olivolja och lägg i aluminiumfolie.
När grönsakerna rostats så langar du ner allt i en mixer och gör en mjuk och mysig sås av det.
Häll i olja i en panna på medelhög värme och stek tomatpurén i 7-10 min tills den blir roströd. Häll på den mixade såsen, grädde och nduja medan pastan kokar nästan klart.
Häll över pastan när den har 2-3 min kvar av sin koktid i såsen tillsammans med 0,5-1dl pastavatten. Häll på vodkan och låt pastan koka klart. Smaka av med riven parmesan, salt och peppar och toppa med färsk mozzarella och basilika.