SlĂ€ngde ihop denna lille dessert ikvĂ€ll. SĂ„ smidig att förbereda en dag före den ska serveras ocksĂ„. đ PĂ„minner lite om en âno bake cheesecakeâ som jag har lagat tidigare! đ§
Original recept frÄn instagram.com
Aug. 9, 2023
2 dl grÀdde
200 pkt naturell fÀrskost
Msk kondenserad mjölk
1 msk florsocker
1 st lime
Jordgubbar
1 dl flÀderblomssaft koncentrat
FĂ€rsk mynta
Krossade valfria kex, jag anvÀnde havreflarn
Vitchoklad
SkÀr upp jordgubbarna i mindre bitar, lÀgg i en skÄl med flÀdersaft. LÄt stÄ och marinera i kylskÄpet ca. 2h före servering.
Vispa grÀdden fluffig.
TillsÀtt sedan fÀrskost, kondenserad mjölk, florsocker och fÀrskpressad limesaft i den vispade grÀdden. Vispa lite till, tills det blir en slet fluffig smet.
StÀll in i kylskÄpet nÄgon timme innan servering.
Krossa kexen. Riv eller hacka vitchokladen.
LÀgg sedan upp i glas eller skÄlar: GrÀddblandningen, krossade kexen, marinerade jordgubbarna, riven/hackad vitchoklad och fÀrsk mynta. Klart!